Skip to content

Tijd voor een nieuw hoofdstuk!

7 January 2025

In Amersfoort gonst het van de geruchten: in het pand van het oude Vyssotski komt een restaurant dat anders gaat zijn dan de rest. De drijvende krachten achter deze nieuwe hotspot? Paul en Joris, twee bekende gezichten uit ons Stadscafé. Na zes jaar intensief samenwerken op onze vloer zetten ze nu een nieuwe stap. “Alles wat we de afgelopen jaren hebben geleerd, kunnen we hier kwijt,” zegt Paul. “Het is hard werken, maar straks kunnen we met trots zeggen: dit is óns.”

Een idee wordt werkelijkheid

Het idee voor een eigen zaak kwam niet zomaar uit de lucht vallen. “We wilden iets van onszelf, iets dat 100% onze handtekening draagt,” vertelt Joris. Maar het juiste moment moest zich aandienen. “Toen we dit pand zagen en met onze compagnons in gesprek gingen, wisten we: dit is het.”

En toen ze zes weken geleden de sleutel in handen kregen, voelde dat als een mijlpaal. “Het was een mengeling van euforie en paniek,” bekent Paul lachend. “Je kijkt om je heen en denkt: ‘Waar beginnen we aan?’ Maar tegelijkertijd voelt het goed, want dit is van ons.”

Breekhamers en babyluiers

De verbouwing is een grote klus, en de breekhamer is inmiddels een verlengstuk van Joris’ arm geworden. Toch blijft het enthousiasme de boventoon voeren. “Het mooie is dat je echt iets van de grond af opbouwt,” vervolgt hij. “Maar eerlijk? Ik kan niet wachten tot de laatste spijker is geslagen en we écht kunnen beginnen.”

Voor Paul is het minstens zo pittig. “Ik ben net vader geworden van mijn tweede kindje,” deelt hij. “De nachten zijn kort, de dagen druk, en dan staat er ook nog een complete verbouwing op de planning. Maar ach, dit is een droom die uitkomt, dus je doet het met liefde!”

Het recept voor een goede samenwerking

Paul en Joris zijn een geolied team. Ze vullen elkaar aan: Paul runt de voorkant, terwijl Joris de keuken tot leven brengt. Maar zoals bij elke samenwerking, gaat het niet altijd zonder slag of stoot. “We zijn allebei best eigenwijs,” geeft Paul lachend toe. “Maar dat maakt het ook leuk. Als we eenmaal op één lijn zitten, gebeurt er iets bijzonders.”
Joris haalt zijn schouders op: “En we hebben totaal niet dezelfde humor, maar hé, daar kun je prima mee leven.” Wat hen sterk maakt als duo? De gedeelde passie. “We hebben allebei hetzelfde doel: mensen blij maken met wat we doen,” zegt Paul. “Dat houdt ons scherp.”

Wat je straks kunt verwachten…

De naam van hun nieuwe restaurant is al geen geheim meer: Bacio! En over het concept zijn ze duidelijk: geen fratsen, gewoon kwaliteit. Paul legt uit: “We willen een plek creëren waar mensen zich thuis voelen. Ongecompliceerd eten met pure smaken, in een gezellige sfeer.”

Joris vult aan: “Het gaat om een totaalervaring. Van de gerechten tot de inrichting: het moet kloppen.” Gasten kunnen straks rekenen op een menukaart met herkenbare gerechten, maar dan net even anders. “En altijd bereid met passie. Want als wij er niet blij van worden, zetten we het niet op tafel.”

Blijf op de hoogte via Instagram

Benieuwd hoe dit avontuur zich verder ontvouwt? Volg Paul en Joris op Instagram via @bacio_amersfoort. Daar delen ze alles: van verbouwingsupdates en sneak peeks van het menu tot grappige bloopers en de kleine overwinningen onderweg. Eén ding is zeker: dit wordt een plek waar Amersfoorters niet omheen kunnen. Mis het niet!

Klik hier om @bacio_amersfoort te volgen.

Tijd voor een nieuw hoofdstuk!

In Amersfoort gonst het van de geruchten: in het pand van het oude Vyssotski komt een restaurant dat anders gaat zijn dan de rest. De drijvende krachten achter deze nieuwe hotspot? Paul en Joris, twee bekende gezichten uit ons Stadscafé. Na zes jaar intensief samenwerken op onze vloer zetten ze nu een nieuwe stap. “Alles wat we de afgelopen jaren hebben geleerd, kunnen we hier kwijt,” zegt Paul. “Het is hard werken, maar straks kunnen we met trots zeggen: dit is óns.”

Een idee wordt werkelijkheid

Het idee voor een eigen zaak kwam niet zomaar uit de lucht vallen. “We wilden iets van onszelf, iets dat 100% onze handtekening draagt,” vertelt Joris. Maar het juiste moment moest zich aandienen. “Toen we dit pand zagen en met onze compagnons in gesprek gingen, wisten we: dit is het.”

En toen ze zes weken geleden de sleutel in handen kregen, voelde dat als een mijlpaal. “Het was een mengeling van euforie en paniek,” bekent Paul lachend. “Je kijkt om je heen en denkt: ‘Waar beginnen we aan?’ Maar tegelijkertijd voelt het goed, want dit is van ons.”

Breekhamers en babyluiers

De verbouwing is een grote klus, en de breekhamer is inmiddels een verlengstuk van Joris’ arm geworden. Toch blijft het enthousiasme de boventoon voeren. “Het mooie is dat je echt iets van de grond af opbouwt,” vervolgt hij. “Maar eerlijk? Ik kan niet wachten tot de laatste spijker is geslagen en we écht kunnen beginnen.”

Voor Paul is het minstens zo pittig. “Ik ben net vader geworden van mijn tweede kindje,” deelt hij. “De nachten zijn kort, de dagen druk, en dan staat er ook nog een complete verbouwing op de planning. Maar ach, dit is een droom die uitkomt, dus je doet het met liefde!”

Het recept voor een goede samenwerking

Paul en Joris zijn een geolied team. Ze vullen elkaar aan: Paul runt de voorkant, terwijl Joris de keuken tot leven brengt. Maar zoals bij elke samenwerking, gaat het niet altijd zonder slag of stoot. “We zijn allebei best eigenwijs,” geeft Paul lachend toe. “Maar dat maakt het ook leuk. Als we eenmaal op één lijn zitten, gebeurt er iets bijzonders.”
Joris haalt zijn schouders op: “En we hebben totaal niet dezelfde humor, maar hé, daar kun je prima mee leven.” Wat hen sterk maakt als duo? De gedeelde passie. “We hebben allebei hetzelfde doel: mensen blij maken met wat we doen,” zegt Paul. “Dat houdt ons scherp.”

Wat je straks kunt verwachten…

De naam van hun nieuwe restaurant is al geen geheim meer: Bacio! En over het concept zijn ze duidelijk: geen fratsen, gewoon kwaliteit. Paul legt uit: “We willen een plek creëren waar mensen zich thuis voelen. Ongecompliceerd eten met pure smaken, in een gezellige sfeer.”

Joris vult aan: “Het gaat om een totaalervaring. Van de gerechten tot de inrichting: het moet kloppen.” Gasten kunnen straks rekenen op een menukaart met herkenbare gerechten, maar dan net even anders. “En altijd bereid met passie. Want als wij er niet blij van worden, zetten we het niet op tafel.”

Blijf op de hoogte via Instagram

Benieuwd hoe dit avontuur zich verder ontvouwt? Volg Paul en Joris op Instagram via @bacio_amersfoort. Daar delen ze alles: van verbouwingsupdates en sneak peeks van het menu tot grappige bloopers en de kleine overwinningen onderweg. Eén ding is zeker: dit wordt een plek waar Amersfoorters niet omheen kunnen. Mis het niet!

Klik hier om @bacio_amersfoort te volgen.

Back To Top
nl_NLDutch