fbpx
skip to Main Content
Leonie-leeuwenberg

Kunst aan de muur: Leonie Leeuwenberg

Leonie (19), student fine art, noemt zichzelf een ‘kunstenaar in vele soorten en maten’. Ze schildert, maakt films én schrijft poëtische teksten, zoals die op het dak van restaurant Dara. Zolang de Amersfoortse maar kan ontdekken en creëren, ontstaan er kunstwerken. Maar haar grootste liefde blijft beeldende kunst. Leonie schildert sinds haar pubertijd, geïnspireerd door haar broer. ,,Hij doet het allang niet meer, maar ik ben verliefd geworden op schilderen en nooit meer gestopt. Er zijn beperkingen, je hebt een doek en verf, maar binnen die wereld kun je heel lekker spelen met materialen, kleuren, diktes. Je kunt alles doen wat normaal niet kan. Voorwerpen laten vliegen, noem het maar. Alles creëren wat je wil en dat is een lekker spelletje.”

Kunst is het mooist aan een muur. Maar dan vooral mijn kunst, aan jouw muur.

Haar werk is figuratief, groot en regelmatig absurdistisch. ,,Het mag een beetje schuren. En ik hou van lomp, niet van het allerkleinste penseeltje. Wat de kijker ervan vindt, maakt me niet zoveel uit. Ik schilder vooral voor mezelf.”

Vanaf woensdag 20 oktober hangt haar kunst bij ons aan de muur. Kom je gezellig naar de opening? Dan ben je vanaf 17:30 uur van harte welkom voor een drankje! De opening is voor iedereen toegankelijk en gratis. Na de opening is er natuurlijk weer een tafel gedekt voor wie een vorkje wil meeprikken. Dit keer op het menu: een heerlijke vegetarische lasagne voor €10. Inschrijven is niet nodig!

Nieuwsgierig naar haar werk?
Bezoek www.lionmountain.nl
Bekijk haar Instagram
Of lees hier het hele interview van het AD!

Laat anderen in het Facebook evenement weten dat je aanwezig bent of deel het event:

Kunst aan de muur: Huisportret

Sinds dat Cornelis in de binnenstad van Amersfoort woont werd hij dagelijks geïnspireerd door oude monumentale panden en moest hij de iconen van Amersfoort tekenen. Zijn stijl heeft zijn eigen handschrift waar geen lineaal aan te pas komt. De lijnen leven en hebben een gezellig karakter. Op een bepaalde manier is het abstract maar altijd herkenbaar. Cornelis probeert van het aanzicht een mooie compositie te maken met de juiste details zichtbaar. Lees meer in onze blog: https://stadscafeamersfoort.nl/kunst-aan-de-muur-huisportret/

 

http://: www.houseportrait.nl

Inzamelingsactie speelgoed

Gastvrij Tafelen ondersteunt de Buitenkasten van Indebuurt033, die ontmoeten en verbinden hoog in het vaandel hebben staan. Samen zorgen we ervoor dat bewoners in de wijk zich met elkaar verbinden. Kinderen die samen spelen zijn daar ene goed voorbeeld van!

 

Heb jij speelgoed staan wat niet meer wordt gebruikt? Lever dit dan in op zaterdag 28 november tussen 10.00 en 18.00 in ruil voor een heerlijke koffie to go bij de inzamelpunten:

 

Kroast, Stadscafe AMersfoort, Bij Lot, Zuid Coffee Food & Goods

 

Speelgoed waar grote behoefte aan is:

Skeelers

(barbie)poppen

gezelschapsspellen

(voet)ballen

springtouwen

tennisrackets

steps

 

 

Kunst aan de Muur – Meta Andre de la Porte

Meta André de la Porte is een grotendeels autodidactische kunstenaar.

Haar sensibiliteit is een constante inspiratiebron. Ze streeft naar een grote gelaagdheid.

De jaargetijden, licht en donker, sterke kleuren, liefde en vriendschap, kunststromingen, fotos en muziek zijn daarbij van grote invloed.

”Zoals het leven zelf!”  

 

Haar werken zijn vanaf 18 augustus te bekijken in ons Stadscafé.

 

De werken die Meta uit haar collectie heeft gekozen voor het Stadscafé “Kunst aan de muur” zijn uit verschillende perioden en series, de eenheid wordt gevormd door haar kleurgebruik, de sterke gelaagde achtergrond en de techniek (acrylverf). Het werk is onmiskenbaar van dezelfde kunstenaar. Over deze stijl zegt Meta het volgende:

mijn stijl is te omschrijven als een mix van expressionistisch/ impressionistisch met een realistische touch. Het gebruik van sterke kleuren, kleuropbouw en vermenging van kleuren komen voort uit eerdere teken- en aquareltechniek. Nu schilder ik met acrylverf. Het licht en de gelaagdheid in mijn werk, brengen gevoel en diepte over.

Citaat van een collega-kunstenaar: ‘jouw werk heeft een magische uitstraling’

 

Meta André de la Porte is autodidactisch begonnen, maar leert nu bij verschillende kunstenaars; met name haar oude leermeester (kunstschilder/beeldhouwer/fotograaf) Sicco Kingma is opnieuw een groot voorbeeld en inspiratie.

Afgelopen najaar deed zij mee aan kunstbeurs NULLLLL2019 in Amersfoort.

Meta is aspirant-lid van schildervereniging De Vrije Kwasten.

Komende mogelijkheden om het werk van Meta te zien:

  • Het grote werk ‘Magical 1’ (zie foto) van 180x180cm is nu te zien bij Kunstkader Art Supplies in Amersfoort.
  • In het najaar van 2020 op de ADAF in Amsterdam.
  • Tijdens de Open Atelierroute Leusden Woudenberg 2021 in de theetuin Heyligenberg in Leusden en
  • In het najaar van 2021 in de “Nieuwe Stad “ bij NULLLLL2021.

 

In de tussentijd bent u van harte welkom in het atelier (afspraak via de mail).

Of neem alvast een kijkje op haar website www.meta-andredelaporte.nl,

Facebookpagina @Meta Andre de la Porte

instagram @meta_andredelaporte

SHAKE

Een exclusief terras. Spektakel achter de buitenbar. Gezellige sfeerverlichting. Een aparte kaart. Op 14 augustus kan je van 20.00 tot 01.00 genieten van bijzondere cocktails op het terras van Stadscafé Amersfoort! Onze cocktaildeskundigen Jefferson, Aharon en Elise maken 5 te gekke cocktails, prachtig opgemaakt en met flair uitgeserveerd. Van een tiki tot een Pornstar Martini; it’s all there.

Op de tafels ligt een exclusief kaartje met een QR code, waarachter je het assortiment vindt. En als je dan toch bezig bent met je telefoon, deel dan een mooie foto van je cocktail op de socials met de hashtag #stadscafeamersfoortSHAKE

Vrijmibo

Alcoholvrijmibo

Aan iedereen die meedoet aan Dry January: jullie zijn al op de helft en ontzettend lekker bezig. Hou nog even vol! Om elkaar nog even een boost te geven voor de laatste week organiseren we op 24 januari speciaal voor jullie een Alcoholvrij-mibo.
 
Kom samen met je andere droge vrienden en collega’s naar ons Stadscafé en hef samen het glas op een gezond begin van 2020! Onze bartenders staan voor je klaar met de lekkerste mocktails, droge worsten en grappen en ons gebruikelijke assortiment aan soda’s, biolimonades en 0.0 bieren.
 
Opgeven is voor mietjes. Opgeven voor dit event is voor die hards. Tot de 24e!

POWER Nieuwjaarsborrel

POWER – NIEUWJAARSBORREL
bij Stadscafé Amersfoort op het Lieve Vrouwekerkhof 3, Amersfoort
op woensdag 8 januari van 17-19 uur.

We verwelkomen met elkaar het nieuwe Power-jaar!

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Fototentoonstelling “Onderweg”

Onderweg | Robert Jan Stokman

“Ik ben begonnen met wat probeersels met mijn IPhone tijdens het treinreizen. Ik merkte al vrij snel dat ik mijzelf hiermee goed kan uitdrukken. De fotografie is ontstaan vanuit een moeilijke periode in mijn leven en deze manier van werken heeft mij geholpen om er vorm aan te geven. Ik kan er snel en intuïtief mee werken en zie het als een schetsblok waarmee ik laat zien hoe ik de wereld om mij heen ervaar.”

Robert Jan Stokman

Na zijn studie aan de HKU, fotografische vormgeving heeft hij gewerkt als freelance fotograaf. Fotografie in opdracht voor diverse opdrachtgevers met name in de zakelijke markt. Portretten en reportages waren de meest voorkomende opdrachten, toegepast op websites, vakbladen, brochures en jaarverslagen. Ook is hij lange tijd actief voor verschillende organisaties op het gebied van fotografie. In het verleden voor Fotoforum Amersfoort, Fotofestival Naarden, 033Fotostad en Fotodok Utrecht en op dit moment voor het Fotografencafé in Amersfoort.

Vrij Werk

Sinds twee jaar maakt hij Vrij Werk. In 2014 kreeg hij een zware depressie en een burn-out. Een tijd lang reisde hij met de trein van en naar de therapie die hij volgde. Hij ontdekte zijn iPhone om foto’s mee te maken. Tijdens deze reizen ontstond de fotoserie “Onderweg”, waarin hij zijn blik op de wereld goed kwijt kon. Soms kaal, koud of anoniem maar ook contrastrijk en bijna sprookjesachtig. [Phonographer, Juni 2017; Barbera Boelen]
Interesse om zijn werk te kopen? Neem dan contact op met Robert Jan door te mailen naar rstokman@xs4all.nl.

Data

“Onderweg” is vanaf 7 januari drie maanden lang te zien in ons Stadscafé. Op dinsdag 7 april komt er weer een nieuwe serie aan de muur te hangen. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe exposities.

Olifantenborrel

Op dinsdag 10 december keert de olifant van Bert de Bruin terug. Hij mag na 12 maanden weer stralen aan de muur naast onze bar en neemt het over van zijn grote vriend de Holyfant van Norbertus.

De olifant van Bert de Bruin heeft enorm veel meegemaakt in ons kantoor, mensen zien komen en gaan en een complete transformatie zien plaatsvinden (niet alleen in het design). Nu is het weer tijd om terug te keren naar onze gasten en daar willen we samen met jou op proosten!

We beginnen om 17:00 uur met een speciale opening door niemand minder dan Marjo Hoedemaker van Dierenpark Amersfoort. Hij onderhoudt al van jongs af aan een band met olifanten en zet zich onder andere in voor projecten ter bescherming van de olifanten in Sri Lanka.

Wij zorgen voor de eerste hapjes en drankjes en om 19:00 uur bereiden we speciaal voor de deelnemers een daghap voor 10 euro.

Ben je erbij?

Midnight Dinner

Midnight Dinner

Tijdens de Nacht van Amersfoort treden we bij het Stadscafé volledig uit de comfort zone!

Om 0:00 uur slaan Pépé en Joris de handen ineen om je te verrassen met fantastische smaaksensaties. Voor slechts €32,50 word je verwend met een heerlijk 4-gangen diner en voor €15,- extra krijg je bij iedere gang ook een bijpassende wijn, speciaal geselecteerd door onze sommelier.

Er zijn een beperkt aantal reserveringen mogelijk. Wees er dus snel bij, want vol = vol.

Inschrijven kan via onderstaand contactformulier. Je ontvangt na inschrijving binnen 2 weken een mail met een betaallink. Zodra je de betaling hebt voltooid maken we de reservering definitief.

Back To Top