fbpx
skip to Main Content
Leonie-leeuwenberg

Kunst aan de muur: Leonie Leeuwenberg

Leonie (19), student fine art, noemt zichzelf een ‘kunstenaar in vele soorten en maten’. Ze schildert, maakt films én schrijft poëtische teksten, zoals die op het dak van restaurant Dara. Zolang de Amersfoortse maar kan ontdekken en creëren, ontstaan er kunstwerken. Maar haar grootste liefde blijft beeldende kunst. Leonie schildert sinds haar pubertijd, geïnspireerd door haar broer. ,,Hij doet het allang niet meer, maar ik ben verliefd geworden op schilderen en nooit meer gestopt. Er zijn beperkingen, je hebt een doek en verf, maar binnen die wereld kun je heel lekker spelen met materialen, kleuren, diktes. Je kunt alles doen wat normaal niet kan. Voorwerpen laten vliegen, noem het maar. Alles creëren wat je wil en dat is een lekker spelletje.”

Kunst is het mooist aan een muur. Maar dan vooral mijn kunst, aan jouw muur.

Haar werk is figuratief, groot en regelmatig absurdistisch. ,,Het mag een beetje schuren. En ik hou van lomp, niet van het allerkleinste penseeltje. Wat de kijker ervan vindt, maakt me niet zoveel uit. Ik schilder vooral voor mezelf.”

Vanaf woensdag 20 oktober hangt haar kunst bij ons aan de muur. Kom je gezellig naar de opening? Dan ben je vanaf 17:30 uur van harte welkom voor een drankje! De opening is voor iedereen toegankelijk en gratis. Na de opening is er natuurlijk weer een tafel gedekt voor wie een vorkje wil meeprikken. Dit keer op het menu: een heerlijke vegetarische lasagne voor €10. Inschrijven is niet nodig!

Nieuwsgierig naar haar werk?
Bezoek www.lionmountain.nl
Bekijk haar Instagram
Of lees hier het hele interview van het AD!

Laat anderen in het Facebook evenement weten dat je aanwezig bent of deel het event:

Kunst aan de muur: Huisportret

Sinds dat Cornelis in de binnenstad van Amersfoort woont werd hij dagelijks geïnspireerd door oude monumentale panden en moest hij de iconen van Amersfoort tekenen. Zijn stijl heeft zijn eigen handschrift waar geen lineaal aan te pas komt. De lijnen leven en hebben een gezellig karakter. Op een bepaalde manier is het abstract maar altijd herkenbaar. Cornelis probeert van het aanzicht een mooie compositie te maken met de juiste details zichtbaar. Lees meer in onze blog: https://stadscafeamersfoort.nl/kunst-aan-de-muur-huisportret/

 

http://: www.houseportrait.nl

Kunst aan de Muur – Meta Andre de la Porte

Meta André de la Porte is een grotendeels autodidactische kunstenaar.

Haar sensibiliteit is een constante inspiratiebron. Ze streeft naar een grote gelaagdheid.

De jaargetijden, licht en donker, sterke kleuren, liefde en vriendschap, kunststromingen, fotos en muziek zijn daarbij van grote invloed.

”Zoals het leven zelf!”  

 

Haar werken zijn vanaf 18 augustus te bekijken in ons Stadscafé.

 

De werken die Meta uit haar collectie heeft gekozen voor het Stadscafé “Kunst aan de muur” zijn uit verschillende perioden en series, de eenheid wordt gevormd door haar kleurgebruik, de sterke gelaagde achtergrond en de techniek (acrylverf). Het werk is onmiskenbaar van dezelfde kunstenaar. Over deze stijl zegt Meta het volgende:

mijn stijl is te omschrijven als een mix van expressionistisch/ impressionistisch met een realistische touch. Het gebruik van sterke kleuren, kleuropbouw en vermenging van kleuren komen voort uit eerdere teken- en aquareltechniek. Nu schilder ik met acrylverf. Het licht en de gelaagdheid in mijn werk, brengen gevoel en diepte over.

Citaat van een collega-kunstenaar: ‘jouw werk heeft een magische uitstraling’

 

Meta André de la Porte is autodidactisch begonnen, maar leert nu bij verschillende kunstenaars; met name haar oude leermeester (kunstschilder/beeldhouwer/fotograaf) Sicco Kingma is opnieuw een groot voorbeeld en inspiratie.

Afgelopen najaar deed zij mee aan kunstbeurs NULLLLL2019 in Amersfoort.

Meta is aspirant-lid van schildervereniging De Vrije Kwasten.

Komende mogelijkheden om het werk van Meta te zien:

  • Het grote werk ‘Magical 1’ (zie foto) van 180x180cm is nu te zien bij Kunstkader Art Supplies in Amersfoort.
  • In het najaar van 2020 op de ADAF in Amsterdam.
  • Tijdens de Open Atelierroute Leusden Woudenberg 2021 in de theetuin Heyligenberg in Leusden en
  • In het najaar van 2021 in de “Nieuwe Stad “ bij NULLLLL2021.

 

In de tussentijd bent u van harte welkom in het atelier (afspraak via de mail).

Of neem alvast een kijkje op haar website www.meta-andredelaporte.nl,

Facebookpagina @Meta Andre de la Porte

instagram @meta_andredelaporte

SHAKE

Een exclusief terras. Spektakel achter de buitenbar. Gezellige sfeerverlichting. Een aparte kaart. Op 14 augustus kan je van 20.00 tot 01.00 genieten van bijzondere cocktails op het terras van Stadscafé Amersfoort! Onze cocktaildeskundigen Jefferson, Aharon en Elise maken 5 te gekke cocktails, prachtig opgemaakt en met flair uitgeserveerd. Van een tiki tot een Pornstar Martini; it’s all there.

Op de tafels ligt een exclusief kaartje met een QR code, waarachter je het assortiment vindt. En als je dan toch bezig bent met je telefoon, deel dan een mooie foto van je cocktail op de socials met de hashtag #stadscafeamersfoortSHAKE

Back To Top