fbpx
skip to Main Content

“Dingetjes zoals muziek, kunst en theater, dat vind ik geweldig!”

26 augustus 2019

In de serre met… Sophie!

Tegenover mij zit vandaag Sophie Buddingh. Met haar 18 jaar is ze onze jongste keukenprinses en werkt ze keihard om net zo ervaren te worden als de rest van de keuken. Ze is bij ons terecht gekomen door onze chef Joris, haar buurjongen. Hij vroeg haar om een dagje mee te draaien en ze werd op slag verliefd… op de keuken! 

Toen ik hier net kwam werken vond ik mezelf ontzettend cool. Ik riep zo ongeveer van de daken dat ik in de keuken van het Stadscafé werkte.

Koken werd vanaf dat moment Sophie’s ding, maar de eerste maanden heeft ze hier hard moeten werken om zichzelf te bewijzen. Geen kattenpis, met zulk ervaren keukenpersoneel om je heen waar de gemiddelde leeftijd 8 jaar hoger ligt. De grootste les die ze hier heeft geleerd is dan ook: “Mijn mond houden, want ik heb zo’n grote mond! Toen ik hier net kwam werken vond ik mezelf ontzettend cool. Ik riep zo ongeveer van de daken dat ik in de keuken van het Stadscafé werkte.” Gelukkig heeft ze dat enthousiasme nog steeds, maar nu is het meer te zien dan te horen. 

Dingetjes zoals muziek, kunst en theater, dat vind ik geweldig!

Thuis is Sophie ook iedere dag in de keuken te vinden en verwent ze haar ouders met heerlijke gerechten. Oké, bijna iedere dag. De rest van de dagen staat ze namelijk bij ons in de keuken te shinen! Naast koken houdt ze ook van tekenen, fotograferen en is ze een groot muziekliefhebber. Van klassiek tot techno tot hiphop. Haar favoriete nummer is ‘I dreamed a dream’ die Susan Boyle bij Britain’s got Talent zong. “Dingetjes zoals muziek, kunst en theater, dat vind ik geweldig!” Ze is dan ook heel blij met de Kunst aan de Muur die we iedere drie maanden tegenover de keuken hebben hangen. 

Natuur en dieren moeten in hun waarde worden gelaten en horen niet in een kooi thuis.

Vroeger wilde Sophie het liefste dierenarts worden. Naast onze Niels hebben we dus nog een superheld op de vloer! De dierentuin vindt ze maar niks. “Natuur en dieren moeten in hun waarde worden gelaten en horen niet in een kooi thuis.” Ze is welbespraakt, gepassioneerd en heeft een duidelijke levensvisie. Een baan in de politiek zou haar ook niet misstaan, maar voorlopig richt ze zich nog even op de horeca. Ondertussen probeert ze Wouter te overtuigen om een karaoke avond te organiseren voor vaste gasten en personeel. Succes Sophie!!

“Dingetjes zoals muziek, kunst en theater, dat vind ik geweldig!”

In de serre met… Sophie!

Tegenover mij zit vandaag Sophie Buddingh. Met haar 18 jaar is ze onze jongste keukenprinses en werkt ze keihard om net zo ervaren te worden als de rest van de keuken. Ze is bij ons terecht gekomen door onze chef Joris, haar buurjongen. Hij vroeg haar om een dagje mee te draaien en ze werd op slag verliefd… op de keuken! 

Toen ik hier net kwam werken vond ik mezelf ontzettend cool. Ik riep zo ongeveer van de daken dat ik in de keuken van het Stadscafé werkte.

Koken werd vanaf dat moment Sophie’s ding, maar de eerste maanden heeft ze hier hard moeten werken om zichzelf te bewijzen. Geen kattenpis, met zulk ervaren keukenpersoneel om je heen waar de gemiddelde leeftijd 8 jaar hoger ligt. De grootste les die ze hier heeft geleerd is dan ook: “Mijn mond houden, want ik heb zo’n grote mond! Toen ik hier net kwam werken vond ik mezelf ontzettend cool. Ik riep zo ongeveer van de daken dat ik in de keuken van het Stadscafé werkte.” Gelukkig heeft ze dat enthousiasme nog steeds, maar nu is het meer te zien dan te horen. 

Dingetjes zoals muziek, kunst en theater, dat vind ik geweldig!

Thuis is Sophie ook iedere dag in de keuken te vinden en verwent ze haar ouders met heerlijke gerechten. Oké, bijna iedere dag. De rest van de dagen staat ze namelijk bij ons in de keuken te shinen! Naast koken houdt ze ook van tekenen, fotograferen en is ze een groot muziekliefhebber. Van klassiek tot techno tot hiphop. Haar favoriete nummer is ‘I dreamed a dream’ die Susan Boyle bij Britain’s got Talent zong. “Dingetjes zoals muziek, kunst en theater, dat vind ik geweldig!” Ze is dan ook heel blij met de Kunst aan de Muur die we iedere drie maanden tegenover de keuken hebben hangen. 

Natuur en dieren moeten in hun waarde worden gelaten en horen niet in een kooi thuis.

Vroeger wilde Sophie het liefste dierenarts worden. Naast onze Niels hebben we dus nog een superheld op de vloer! De dierentuin vindt ze maar niks. “Natuur en dieren moeten in hun waarde worden gelaten en horen niet in een kooi thuis.” Ze is welbespraakt, gepassioneerd en heeft een duidelijke levensvisie. Een baan in de politiek zou haar ook niet misstaan, maar voorlopig richt ze zich nog even op de horeca. Ondertussen probeert ze Wouter te overtuigen om een karaoke avond te organiseren voor vaste gasten en personeel. Succes Sophie!!

Back To Top
en_GBEnglish
Winkelmandje
Nog geen producten in je mandje
Verder winkelen
0