Zo’n anderhalf jaar geleden werd Ewoud in totale paniek opgebeld door zijn vrouw: “Je moet nu naar huis komen”, zei ze huilend. En toen hing ze op. Die avond was het door personeelstekort extra druk in de keuken, maar dit klonk toch wel serieus. Binnen een half uur zat hij in de trein naar huis en thuis kreeg hij eindelijk te horen wat er aan de hand was…
“Ik wilde altijd al jong vader worden”
“Ik ben zwanger!” zei zijn vrouw. Het was onverwacht en Ewoud was op dat moment 24 jaar oud, maar hij wilde eigenlijk altijd al jong vader worden. Negen maanden later werd zijn dochter Lynn Anja geboren. De eerste naam gekozen door Ewoud’s vrouw en de tweede vernoemd naar zijn moeder, die vijftien jaar geleden overleed aan kanker. “Daarom was het extra bijzonder dat we een meisje kregen”, vertelt Ewoud.
Inmiddels is Lynn bijna een jaar oud en heeft Ewoud zijn baan opgezegd voor een positie in onze keuken. “De werktijden zijn hier veel gunstiger, waardoor ik als vader veel meer tijd kan doorbrengen met mijn dochter en vrouw”, vertelt hij. Bij zijn vorige werkgevers Simple en Tollius spenderen gasten namelijk zo’n drie tot acht uur aan tafel, waardoor een dienst gemakkelijk twaalf uur duurt.
“Stilzitten is niks voor mij”
Uitdaging en ontwikkeling zijn heel belangrijk voor Ewoud en dat zoekt hij in onze keuken op sociaal vlak. “Dat lukt beter met een groter team en een open keuken, waardoor ik met meer collega’s en gasten in contact ben. Bovendien komen hier ontzettend veel verschillende mensen, van jong tot oud, en dat maakt het heel dynamisch.” Daarnaast kan hij met zijn ervaring met ‘gekke ideeën’ komen voor onze menukaart, waar we onze gasten mee kunnen verrassen.
Toch mist Ewoud de fine dining wel, maar daar heeft hij gelukkig een oplossing voor. Hij heeft namelijk in het verleden diners georganiseerd in de cateringkeuken van zijn stiefmoeder. “Dat begon in mijn studententijd, om mezelf te ontwikkelen op het gebied van fine dining. Ik kookte dan vier gangen voor een leuk prijsje en nodigde zo’n 15 tot 20 mensen uit. Het lijkt me leuk om dat weer op te pakken, zodat ik mezelf kan blijven uitdagen in de keuken.”
Je hebt het al door, Ewoud zit niet graag stil. Zo is hij in de coronatijd ook begonnen met mountainbiken en heeft hij een racefiets gekocht om te toeren door de Soesterduinen en langs het Valleikanaal. We gokken dat je hem op 1 oktober ook ziet bij de Najaarsklassieker van Alpe du Fles.
Maar wat er nu eerst op de planning staat: zijn allereerste Vaderdag!
Winactie Vaderdag
Bij het Stadscafé zetten we alle vaders even extra in het zonnetje met een leuke winactie. Deel met ons op Instagram of Facebook waarom jouw vader de allerleukste is en dan maken jullie samen kans op een rondleiding en proeverij bij Brouwerij De Drie Ringen! Bekijk hier de Vaderdag winactie en doe mee.