skip to Main Content

Over Stadscafé Amersfoort

In 2017 openden we de deuren van het Stadscafé. Het moest een warm bad worden waar iedereen zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en waar je op elk moment van de dag kan komen aanwaaien. Waar persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit centraal staan. En waar zowel gasten als werknemers hart hebben voor de mens en de stad.

Met diversiteit in het team en passie voor gastvrijheid willen we een divers publiek aantrekken, enthousiasmeren en laten terugkomen. Niet alleen voor de service, maar ook voor de ambiance en smaken. Door continu het assortiment en de service te vernieuwen en verbeteren streven we ernaar onze gasten iedere dag weer opnieuw te verrassen. Komt u snel een keertje op bezoek?

Maatschappelijke betrokkenheid

Stadscafé Amersfoort biedt samen met 1SAMEN1 ondersteuning aan kwetsbare minderheden in de binnenstad van Amersfoort, door activiteiten te organiseren en faciliteren waarbij verbinding centraal staat. Samen willen we de eenzaamheid onder deze doelgroep terugdringen.

Website 1samen1

Kickstart

In samenwerking met BASE2 organiseren we iedere eerste zondag van de maand Kickstart: een frisse start van de maand waarbij je begint met een energieke workout, met aansluitend een power ontbijt speciaal bereid door onze chef. Gedurende de Kickstart worden deelnemers professioneel begeleid door één van de Personal Trainers van BASE2. Zo kunnen ze daarna zelf bewuste keuzes maken wat betreft voeding en sport.

Kunst aan de muur

Voor de kunstliefhebbers hebben we bij het Stadscafé iedere twee maanden een nieuwe expositie. De onderwerpen lopen uiteen van ‘Leven op een Boerderij’ tot ‘Mensenrechten in Nederland’. Na de opening kunnen deelnemers aanschuiven aan de shared-dining tafel voor 12,50 euro.

Open Naald

Iedere laatste donderdag van de maand organiseren we in samenwerking met Velvet Music Amersfoort een ‘Open Naald’ avond, speciaal voor de vinyl liefhebbers! Een avond waarbij we een open podium bieden voor iedereen die zijn eigen vinyl wil laten kraken op de grammofoon. Uiteraard mag je ook je mooiste platen meenemen en laten draaien door onze vaste dj, of laat je inspireren door nieuwe muziek.

Power-Amersfoort

POWER-Amersfoort is een platform voor 55-plussers die samen vorm willen geven aan de slogan ‘Prettig Ouder Worden En Relativeren’. De deelnemers organiseren activiteiten waarin ontmoeting en zingeving vaak belangrijke thema’s zijn. In het Stadscafé faciliteren wij elke vrijdagochtend tussen 10:30 en 11:30 uur een koffietafel en iedere laatste woensdag van de maand de Happy Power borrel van 17:00 tot 19:00 uur.

Alpe du Fles

Twee keer per jaar organiseren Wouter van het Stadscafé en Rick van ‘t Nonnetje het evenement Alpe du Fles: dé toertocht voor de wielerliefhebber en borrelaar! Er is zowel een voorjaars- als een najaarsklassieker. ‘s Ochtends wordt er gestart met een wieler-ontbijt in het Stadscafé. De wielertocht van ongeveer 90 km lange route brengt je langs de meest pittoreske dorpjes, wonderschone natuurgebieden en perfecte stukken asfalt. De dag eindigt in ‘t Nonnetje waar met z’n allen het glas wordt geheven op het leven en de koers.