Na een jaar in Sydney te hebben gewoond, waar ze niet alleen een master deed in Aboriginal kunst maar ook nog de liefde vond, keerde Chris terug naar haar roots in Amersfoort. Een kop koffie op ons terras leidde tot een gevoel van thuiskomen én een leuke baan. Tijd om haar eens in de schijnwerpers te zetten!
Hoe ben je bij Stadscafé Amersfoort terechtgekomen?
“Na een jaar in Sydney gewoond en gewerkt te hebben, ben ik een paar maanden geleden terug naar Nederland verhuisd. Ik ben geboren en opgegroeid in Amersfoort, dus het voelde logisch om hier weer mijn draai te vinden. Op een ochtend zat ik hier met vrienden op het terras, en de sfeer voelde meteen goed. Dus ik vroeg gewoon of er vacatures waren, en van het één kwam het ander!”
Je hebt een achtergrond in kunstgeschiedenis. Hoe past dat in dit plaatje?
“Dat klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar het sluit voor mij heel natuurlijk aan. Ik heb me gespecialiseerd in Australische Aboriginal kunst, iets waar ik echt gepassioneerd over ben. In Sydney werkte ik een jaar in een galerie, en daar ontdekte ik hoe leuk het is om met mensen te praten en ze iets mee te geven. Die sociale kant zie je ook terug in de horeca. Of het nou gaat om kunst of een drankje, het draait om contact maken.”
Wat vind je het leukste aan je werk?
“Het sociale contact, zonder twijfel. Zowel met collega’s als met gasten. Het Stadscafé heeft een hele open en ongedwongen sfeer, en dat merk je meteen. Het voelt hier als een soort familie – iedereen heeft echt iets voor elkaar over. En in de bediening is geen dag hetzelfde; dat houdt het voor mij spannend en leuk.”
Wat zou je nooit op de menukaart zetten?
“Oer-Hollandse stamppotjes. Het spijt me, maar dat is echt niet mijn ding!” zegt Chris lachend. “Ik hou juist van verrassende smaken en gerechten die net even anders zijn.”
Wat bestel je zelf het liefst?
“Naast al het heerlijke eten hier ben ik echt fan van de Dutch Courage Gin & Tonic. Die combinatie van frisse en kruidige smaken… Daar mag je me midden in de nacht voor wakker maken. En na een lange werkdag? Dan is een glas Verdejo met bitterballen mijn ultieme comfort food.”
Wat mis je het meest aan Australië?
“De natuur, absoluut. In Sydney was ik gewend om het hele jaar door naar het strand te gaan, en dat gevoel van vrijheid is lastig te evenaren. Maar ik geniet ook weer van de charme van Amersfoort. Toen ik mijn Australische vriend hier voor het eerst rondleidde, was hij meteen verliefd op de stad. Vooral de architectuur van de oude binnenstad vond hij prachtig.”
Hoe zou je jezelf in drie woorden omschrijven?
“Enthousiast, creatief en perfectionistisch. Ik leg de lat voor mezelf graag hoog, of dat nu gaat om een perfect ingeschonken drankje of een fijn gesprek met gasten. Ik vind het belangrijk om het beste uit mezelf te halen.”
Wat doe je het liefst na een werkdag?
“Een lange werkdag sluit ik graag af met collega’s. Een drankje doen, wat napraten over de dag… Dat is echt mijn moment van ontspanning. En daarna thuis lekker lang in bad, vooral nu het kouder wordt.”
Als je nu overal naartoe kon reizen, waar zou je heen gaan?
“Peru, zonder twijfel. Ik droom ervan om de oude ruïnes en het landschap daar te zien. Dat staat heel hoog op mijn lijstje.”
Is er nog iets wat je kwijt wilt over je werk hier?
“Mensen denken vaak dat werken in de bediening simpel is, maar het is echt meer dan een beetje gezellig doen. Het vraagt overzicht, snelheid en samenwerking. En als het druk is, moet je echt scherp blijven. Dat maakt het uitdagend, maar ook super bevredigend als alles op rolletjes loopt.”
Chris sluit af met een brede glimlach: “Ik voel me helemaal op mijn plek hier. Het Stadscafé combineert alles wat ik leuk vind – een fijne sfeer, leuke mensen, en altijd ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik had me geen betere plek kunnen wensen om weer thuis te komen.”
