fbpx
Skip to content

De smaak van duurzaamheid – Loesje vertelt!

24 oktober 2023

Net op het punt dat ze rust wilde nemen na haar vertrek bij ons Stadscafé kreeg Loesje een belletje van Michiel, haar voormalig werkgever bij Smulweb. Jimmy Loves Food bestond op dat moment alleen nog uit een visie, want waarom staan er eigenlijk nog aardbeien uit Timboektoe op de menukaart als we die ook gewoon in Nederland hebben? Een concept dat duurzaamheid en smaak met elkaar verenigt was geboren, en zo begon een nieuw avontuur. Voor Loesje, maar ook voor ons!

Wat is jouw rol bij Jimmy Loves Food?

“Ik breng niet alleen jarenlange horeca-ervaring met me mee, maar ook mijn inzichten vanuit het Stadscafé (met dank aan Berry), waaronder het schrappen van statiegeldbonnen om administratieve rompslomp te vermijden. Daarnaast zorg ik ervoor dat de klant altijd kiest voor de juiste producten om zowel de gasten als het milieu te dienen. Oftewel, gastvrijheid en duurzaamheid hand in hand laten gaan. Dat is mijn werk.”

Wat onderscheidt Jimmy Loves Food van andere leveranciers?

“Onze beloftes zijn eigenlijk heel duidelijk: energieneutraal, emissievrij, en alle producten zijn zo lokaal mogelijk en komen in ieder geval uit Europa. Prijs is niet de eerste overweging, maar het welzijn van de planeet staat voorop. Dat betekent dus dat we geen Zuid-Amerikaans rundvlees aanbieden, want dat is gewoon echt niet nodig.”

Hoe doen jullie dat dan?

“We traceren de herkomst en productiewijze van onze producten tot aan de bron. Dit zorgt niet alleen voor smaakvolle maaltijden, maar ook voor een gerust geweten. Neem bijvoorbeeld de dubbeldoelkoe in Nederland. Die wordt niet alleen gebruikt voor melkproductie, maar ook voor een lekker stukje vlees. Van de honderd koeien zijn er tien die redelijk mooi vlees hebben, en daarvan kiezen wij de beste twee uit voor de horeca. De rest wordt allemaal gehaktballen!”

Welke producten zie je terug op onze menukaart?

“Bij Stadscafé Amersfoort leveren we wekelijks verse groenten en brood. Frank, onze wandelende groente-encyclopedie, zorgt samen met jullie keuken voor een seizoensgebonden menukaart met af en toe een mooi stukje vlees als wisselgerecht. Nu komt bijvoorbeeld jullie dubbeldoel ribeye bij ons vandaan. Een prachtig stukje vlees, gewoon uit Nederland. Het doel is om de menukaart van Stadscafé verder te verduurzamen en steeds meer te vertellen over waar de producten vandaan komen. Dat doen we graag samen!”

Benieuwd hoe de duurzame producten van Jimmy Loves Food smaken?

Bekijk dan hier onze menukaart en kom gezellig langs om te proeven!

De smaak van duurzaamheid – Loesje vertelt!

Net op het punt dat ze rust wilde nemen na haar vertrek bij ons Stadscafé kreeg Loesje een belletje van Michiel, haar voormalig werkgever bij Smulweb. Jimmy Loves Food bestond op dat moment alleen nog uit een visie, want waarom staan er eigenlijk nog aardbeien uit Timboektoe op de menukaart als we die ook gewoon in Nederland hebben? Een concept dat duurzaamheid en smaak met elkaar verenigt was geboren, en zo begon een nieuw avontuur. Voor Loesje, maar ook voor ons!

Wat is jouw rol bij Jimmy Loves Food?

“Ik breng niet alleen jarenlange horeca-ervaring met me mee, maar ook mijn inzichten vanuit het Stadscafé (met dank aan Berry), waaronder het schrappen van statiegeldbonnen om administratieve rompslomp te vermijden. Daarnaast zorg ik ervoor dat de klant altijd kiest voor de juiste producten om zowel de gasten als het milieu te dienen. Oftewel, gastvrijheid en duurzaamheid hand in hand laten gaan. Dat is mijn werk.”

Wat onderscheidt Jimmy Loves Food van andere leveranciers?

“Onze beloftes zijn eigenlijk heel duidelijk: energieneutraal, emissievrij, en alle producten zijn zo lokaal mogelijk en komen in ieder geval uit Europa. Prijs is niet de eerste overweging, maar het welzijn van de planeet staat voorop. Dat betekent dus dat we geen Zuid-Amerikaans rundvlees aanbieden, want dat is gewoon echt niet nodig.”

Hoe doen jullie dat dan?

“We traceren de herkomst en productiewijze van onze producten tot aan de bron. Dit zorgt niet alleen voor smaakvolle maaltijden, maar ook voor een gerust geweten. Neem bijvoorbeeld de dubbeldoelkoe in Nederland. Die wordt niet alleen gebruikt voor melkproductie, maar ook voor een lekker stukje vlees. Van de honderd koeien zijn er tien die redelijk mooi vlees hebben, en daarvan kiezen wij de beste twee uit voor de horeca. De rest wordt allemaal gehaktballen!”

Welke producten zie je terug op onze menukaart?

“Bij Stadscafé Amersfoort leveren we wekelijks verse groenten en brood. Frank, onze wandelende groente-encyclopedie, zorgt samen met jullie keuken voor een seizoensgebonden menukaart met af en toe een mooi stukje vlees als wisselgerecht. Nu komt bijvoorbeeld jullie dubbeldoel ribeye bij ons vandaan. Een prachtig stukje vlees, gewoon uit Nederland. Het doel is om de menukaart van Stadscafé verder te verduurzamen en steeds meer te vertellen over waar de producten vandaan komen. Dat doen we graag samen!”

Benieuwd hoe de duurzame producten van Jimmy Loves Food smaken?

Bekijk dan hier onze menukaart en kom gezellig langs om te proeven!

Back To Top
en_GBEnglish