fbpx
skip to Main Content

Heropening van het terras; Loesje vertelt

11 mei 2021

Heropening van het terras; Loesje vertelt

11 mei 2021

De persconferentie waar heel Nederland op wachtte; de terrassen mogen weer open! Wat een goed nieuws, al is het natuurlijk nog niet zaligmakend; maximaal 50 gasten en van 12 uur tot 18 uur open. Het mocht de pret niet drukken, want meteen na de woorden van onze premier stroomden de mailtjes al binnen. Onze gasten wilden reserveren!

De volgende dag zaten we met een klein comité bij elkaar en hebben we geïnventariseerd wat er allemaal nog moest gebeuren voordat we open konden. Dit ging van het activeren van de krantenabonnementen tot het bestellen van tankbier, van het maken van roosters tot het indelen van ons terras. En alles wat daar tussen ligt.

Aan mij de schone taak om mijn enthousiaste collega’s in het gareel te houden. Nou ja, gareel is wat te zwaar. Laten we zeggen; de voortgang te bewaken. To-do-lijstjes bijwerken, geregeld de koppen bij elkaar op 1,5 meter en eindelijk weer lekker in de flow van een druk bedrijf komen. Heerlijk! Met een vliegende start kwamen we met een nieuw assortiment dranken, veranderde de menukaart, ruimden we de takeaway en de koffiecorner op, knalden we een boekingssysteem op de website en waren we klaar om te wenden.

De eerste dag was heerlijk. Het is zo geweldig om onze gasten weer een stoel te kunnen bieden, en te laten genieten van gastvrijheid, vers getapt bier en elkaar. Natuurlijk ging er ook wel wat mis. Er viel hier en daar iets en het bleek dat we ook nog reserveringen via een ander systeem binnen kregen. De uitleg voor het gebruik van onze toiletten was nog niet optimaal en hoe krijgen we alle in- en uitgangen nu duidelijk voor onze gasten?

Gelukkig kunnen we de ochtenden nu gebruiken om hier en daar aanpassingen te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld van de week wat dingen aan de menukaart veranderd en spelen we met de gedachte om toch weer een fysieke kaart te gaan gebruiken in plaats van alleen een digitale.

Het werk is in elk geval weer in beweging, daar ben ik heel dankbaar voor. Doen waar we goed in zijn, lekker op de bal spelen, in plaats van een toeschouwer zijn die langs de lijn van een leeg voetbalveld staat.  Ik werk zelf het vaakst op kantoor, en soms help ik in de bar als het druk is. Dat heb ik de afgelopen maanden heel erg gemist. Als ik nu aan mijn bureau zit, hoor ik weer het geroezemoes, wat opstijgt van het terras. Het fijnste geluid dat er bestaat!

 

Loesje

De persconferentie waar heel Nederland op wachtte; de terrassen mogen weer open! Wat een goed nieuws, al is het natuurlijk nog niet zaligmakend; maximaal 50 gasten en van 12 uur tot 18 uur open. Het mocht de pret niet drukken, want meteen na de woorden van onze premier stroomden de mailtjes al binnen. Onze gasten wilden reserveren!

De volgende dag zaten we met een klein comité bij elkaar en hebben we geïnventariseerd wat er allemaal nog moest gebeuren voordat we open konden. Dit ging van het activeren van de krantenabonnementen tot het bestellen van tankbier, van het maken van roosters tot het indelen van ons terras. En alles wat daar tussen ligt.

Aan mij de schone taak om mijn enthousiaste collega’s in het gareel te houden. Nou ja, gareel is wat te zwaar. Laten we zeggen; de voortgang te bewaken. To-do-lijstjes bijwerken, geregeld de koppen bij elkaar op 1,5 meter en eindelijk weer lekker in de flow van een druk bedrijf komen. Heerlijk! Met een vliegende start kwamen we met een nieuw assortiment dranken, veranderde de menukaart, ruimden we de takeaway en de koffiecorner op, knalden we een boekingssysteem op de website en waren we klaar om te wenden.

De eerste dag was heerlijk. Het is zo geweldig om onze gasten weer een stoel te kunnen bieden, en te laten genieten van gastvrijheid, vers getapt bier en elkaar. Natuurlijk ging er ook wel wat mis. Er viel hier en daar iets en het bleek dat we ook nog reserveringen via een ander systeem binnen kregen. De uitleg voor het gebruik van onze toiletten was nog niet optimaal en hoe krijgen we alle in- en uitgangen nu duidelijk voor onze gasten?

Gelukkig kunnen we de ochtenden nu gebruiken om hier en daar aanpassingen te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld van de week wat dingen aan de menukaart veranderd en spelen we met de gedachte om toch weer een fysieke kaart te gaan gebruiken in plaats van alleen een digitale.

Het werk is in elk geval weer in beweging, daar ben ik heel dankbaar voor. Doen waar we goed in zijn, lekker op de bal spelen, in plaats van een toeschouwer zijn die langs de lijn van een leeg voetbalveld staat.  Ik werk zelf het vaakst op kantoor, en soms help ik in de bar als het druk is. Dat heb ik de afgelopen maanden heel erg gemist. Als ik nu aan mijn bureau zit, hoor ik weer het geroezemoes, wat opstijgt van het terras. Het fijnste geluid dat er bestaat!

 

Loesje

Back To Top