Skip to content

Bakken, braden, koken en… hakken!

7 juni 2022

Vandaag zit ik in de serre met Jona(than); onze druktemaker, duizendpoot, altijd behulpzaam, en een beetje gek. Want voor Jona is het leven niet altijd even makkelijk geweest, “dus je moet er zelf een feestje van zien te maken”. En dat doet hij! Niet alleen in zijn vrije tijd, maar ook op het bord van onze gasten en in de samenwerking met zijn collega’s. In deze blog vertellen we je er meer over. Lees je mee?

“Toen kwam ik zonder baan te zitten”

Jona is geboren in Nederland en heeft vanaf zijn vijftiende op wel twintig plekken gewoond in Nederland. Een onrustige periode, maar gelukkig heeft hij nu al een aantal jaren een vaste woonplek in Amersfoort én een baan waar hij ontzettend blij mee is. “Maar dat ging niet zonder horten of stoten”, vertelt hij. Precies op het moment dat Jona namelijk klaar was met zijn opleiding tot schilder belandde de Nederlandse bouwsector in een crisis. “Dus ik heb eerst een paar jaar zonder baan gezeten, maar met die uitkering kon ik geen eigen woning betalen…”

En wat doe je dan?

Als je geen ‘boekenjongen’ bent en het liefste met je handen werkt? En volgens je moeder van kinds af aan al in de keuken eieren stond te bakken? Inderdaad, een koksopleiding! En zo kwam Jona uiteindelijk bij ons terecht. Begonnen als stagiair in de borrelkeuken, wat wel even wennen was met twintig bonnen die razendsnel gemaakt moesten worden, ontwikkelde hij zich al snel tot professionele kok aan de warme en koude kant van de keuken. We hebben hem zien rennen, vliegen, duiken en weer opstaan, want net als Saskia raakte Jona afgelopen december ook overspannen. “Dat hakte er wel even in, maar gelukkig heb ik hierdoor wel geleerd om beter mijn grenzen aan te geven. Inmiddels werk ik alweer drie dagen in de week en daar ben ik echt heel blij mee!”

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik best trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. En het leukste vind ik hoe de samenwerking met collega’s is gegroeid. Dat maakt het werk nóg leuker en al helemaal als gasten daarvan kunnen meegenieten. Laatst kregen Wesley en ik zelfs een compliment over hoe goed we samenwerkten. Dan besef je nog even extra dat je je werk ook doet voor een ander en dat voelt heel goed.

“Vakantie vieren doe ik op hardcore festivals”

Naast bakken, braden en koken kan Jona ook ontzettend goed hakken. Ja, ook in de keuken, maar als echte gabber is hij dol op een potje hardcore! “Ik ga liever naar een paar hardcore festivals in de zomer dan op vakantie naar het buitenland”, vertelt hij met een glimlach van oor tot oor. Zelf staat Jona ook graag te draaien en hij heeft zelfs een eigen draaitafel, maar die wacht stiekem al twee jaar in de doos tot Jona zijn zolder ombouwt tot een studio. “Mijn droom is om ooit nog een keer op een heel groot hardcore festival te draaien, maar daar moet ik nog wel heel veel voor oefenen. Eerst maar eens op volle kracht komen bij het Stadscafé en dan zien we weer verder!”

 

Geschreven door: Lieke Stöver

Onze nieuwe menukaart al gezien?
Bekijk hier de nieuwe gerechten.

Bakken, braden, koken en… hakken!

Vandaag zit ik in de serre met Jona(than); onze druktemaker, duizendpoot, altijd behulpzaam, en een beetje gek. Want voor Jona is het leven niet altijd even makkelijk geweest, “dus je moet er zelf een feestje van zien te maken”. En dat doet hij! Niet alleen in zijn vrije tijd, maar ook op het bord van onze gasten en in de samenwerking met zijn collega’s. In deze blog vertellen we je er meer over. Lees je mee?

“Toen kwam ik zonder baan te zitten”

Jona is geboren in Nederland en heeft vanaf zijn vijftiende op wel twintig plekken gewoond in Nederland. Een onrustige periode, maar gelukkig heeft hij nu al een aantal jaren een vaste woonplek in Amersfoort én een baan waar hij ontzettend blij mee is. “Maar dat ging niet zonder horten of stoten”, vertelt hij. Precies op het moment dat Jona namelijk klaar was met zijn opleiding tot schilder belandde de Nederlandse bouwsector in een crisis. “Dus ik heb eerst een paar jaar zonder baan gezeten, maar met die uitkering kon ik geen eigen woning betalen…”

En wat doe je dan?

Als je geen ‘boekenjongen’ bent en het liefste met je handen werkt? En volgens je moeder van kinds af aan al in de keuken eieren stond te bakken? Inderdaad, een koksopleiding! En zo kwam Jona uiteindelijk bij ons terecht. Begonnen als stagiair in de borrelkeuken, wat wel even wennen was met twintig bonnen die razendsnel gemaakt moesten worden, ontwikkelde hij zich al snel tot professionele kok aan de warme en koude kant van de keuken. We hebben hem zien rennen, vliegen, duiken en weer opstaan, want net als Saskia raakte Jona afgelopen december ook overspannen. “Dat hakte er wel even in, maar gelukkig heb ik hierdoor wel geleerd om beter mijn grenzen aan te geven. Inmiddels werk ik alweer drie dagen in de week en daar ben ik echt heel blij mee!”

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik best trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. En het leukste vind ik hoe de samenwerking met collega’s is gegroeid. Dat maakt het werk nóg leuker en al helemaal als gasten daarvan kunnen meegenieten. Laatst kregen Wesley en ik zelfs een compliment over hoe goed we samenwerkten. Dan besef je nog even extra dat je je werk ook doet voor een ander en dat voelt heel goed.

“Vakantie vieren doe ik op hardcore festivals”

Naast bakken, braden en koken kan Jona ook ontzettend goed hakken. Ja, ook in de keuken, maar als echte gabber is hij dol op een potje hardcore! “Ik ga liever naar een paar hardcore festivals in de zomer dan op vakantie naar het buitenland”, vertelt hij met een glimlach van oor tot oor. Zelf staat Jona ook graag te draaien en hij heeft zelfs een eigen draaitafel, maar die wacht stiekem al twee jaar in de doos tot Jona zijn zolder ombouwt tot een studio. “Mijn droom is om ooit nog een keer op een heel groot hardcore festival te draaien, maar daar moet ik nog wel heel veel voor oefenen. Eerst maar eens op volle kracht komen bij het Stadscafé en dan zien we weer verder!”

 

Geschreven door: Lieke Stöver

Onze nieuwe menukaart al gezien?
Bekijk hier de nieuwe gerechten.

Back To Top
en_GBEnglish