fbpx
skip to Main Content

“Ik ben echt een terrasjesmens.”

27 juli 2020

“Ik ben echt een terrasjesmens.”

27 juli 2020

Het is één van de eerste donderdagochtenden waarop we weer open zijn. De zon schijnt, de klokken van de Onze Lieve Vrouwetoren luiden en het plein komt tot leven. Tegenover me zit Julia, onze levensgenieter en zonnetje in huis. Julia is iemand waar je altijd op kunt bouwen. Ze komt ruim op tijd naar werk (ook omdat ze dan nog even rustig met een kopje koffie en een sigaretje op het terras kan zitten voor haar dienst begint) en wanneer we gaten in het rooster hebben vult zij die met alle liefde op. Een topper, met een hart van goud!

Ik ben echt een terrasjesmens.

Julia is dol op de horeca en hospitality zit haar in het bloed. Zie je haar niet vlammen bij ons op de werkvloer? Dan zit ze wel lekker op ons terras te genieten van een cappuccino of een glaasje wijn. Ze is ontzettend blij dat we weer open zijn, want ze heeft die gezelligheid enorm gemist. “Ik ben echt een terrasjesmens. De eerste twee weken vond ik wel even lekker, maar daarna was ik er echt helemaal klaar mee. Op dinsdag ben ik vrij, ga ik lekker naar de stad een koffietje drinken en iedereen hier gedag zeggen. En dat kon toen niet meer.”

Hoe Julia hier terecht kwam? Na de MAVO heeft ze een 4-jarige opleiding gedaan tot Horecaondernemer Manager en kwam met haar eindstage bij ons terecht. Inmiddels werkt ze hier al anderhalf jaar, want na haar opleiding is ze hier full-time gaan werken om te ontdekken welke opleiding ze wilde volgen. Met haar passie voor de horeca hadden we eigenlijk verwacht dat haar keuze zou vallen op de hogere hotelschool, maar dat nam een onverwachte wending…

Ik heb heel erg getwijfeld, omdat ik het hier zo leuk vond.

Want de periode waarin de horeca even stil lag heeft Julia aan het denken gezet. Ze besefte zich dat dit werk fysiek veel van je vergt en dat ze dit niet haar hele leven zou willen doen. En zo heeft ze zich ingeschreven voor de opleiding Toegepaste Psychologie in Deventer. Geen makkelijke keuze, want haar hart ligt ook nog steeds bij de horeca. “Ik heb heel erg getwijfeld, omdat ik het hier zo leuk vond.” Maar ze weet ook dat ze, als ze dat zou willen, altijd terug kan. Wij zouden haar in ieder geval weer met open armen ontvangen!

Het is één van de eerste donderdagochtenden waarop we weer open zijn. De zon schijnt, de klokken van de Onze Lieve Vrouwetoren luiden en het plein komt tot leven. Tegenover me zit Julia, onze levensgenieter en zonnetje in huis. Julia is iemand waar je altijd op kunt bouwen. Ze komt ruim op tijd naar werk (ook omdat ze dan nog even rustig met een kopje koffie en een sigaretje op het terras kan zitten voor haar dienst begint) en wanneer we gaten in het rooster hebben vult zij die met alle liefde op. Een topper, met een hart van goud!

Ik ben echt een terrasjesmens.

Julia is dol op de horeca en hospitality zit haar in het bloed. Zie je haar niet vlammen bij ons op de werkvloer? Dan zit ze wel lekker op ons terras te genieten van een cappuccino of een glaasje wijn. Ze is ontzettend blij dat we weer open zijn, want ze heeft die gezelligheid enorm gemist. “Ik ben echt een terrasjesmens. De eerste twee weken vond ik wel even lekker, maar daarna was ik er echt helemaal klaar mee. Op dinsdag ben ik vrij, ga ik lekker naar de stad een koffietje drinken en iedereen hier gedag zeggen. En dat kon toen niet meer.”

Hoe Julia hier terecht kwam? Na de MAVO heeft ze een 4-jarige opleiding gedaan tot Horecaondernemer Manager en kwam met haar eindstage bij ons terecht. Inmiddels werkt ze hier al anderhalf jaar, want na haar opleiding is ze hier full-time gaan werken om te ontdekken welke opleiding ze wilde volgen. Met haar passie voor de horeca hadden we eigenlijk verwacht dat haar keuze zou vallen op de hogere hotelschool, maar dat nam een onverwachte wending…

Ik heb heel erg getwijfeld, omdat ik het hier zo leuk vond.

Want de periode waarin de horeca even stil lag heeft Julia aan het denken gezet. Ze besefte zich dat dit werk fysiek veel van je vergt en dat ze dit niet haar hele leven zou willen doen. En zo heeft ze zich ingeschreven voor de opleiding Toegepaste Psychologie in Deventer. Geen makkelijke keuze, want haar hart ligt ook nog steeds bij de horeca. “Ik heb heel erg getwijfeld, omdat ik het hier zo leuk vond.” Maar ze weet ook dat ze, als ze dat zou willen, altijd terug kan. Wij zouden haar in ieder geval weer met open armen ontvangen!

Back To Top