fbpx
skip to Main Content

Kerstrecept van onze chef

7 december 2021

Kerstrecept: Kalfsstoof met aardappelcrème en een salade van snijboon

Inspiratie nodig voor het kerstdiner? Joris heeft een heerlijk kerstrecept voor je! Deze stoof van kalf met aardappelcrème en een salade van snijboon stond een tijdje geleden op onze kaart en jij kunt hem nu lekker zelf maken.

Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding en 3,5 uur stoven.

Ingrediënten (4 personen)

600 gram kalfswang
1000 gram aardappels geschild
600 gram snijbonen
1 bosje bieslook
200 ml basisjus
200 gram roomboter
250 ml melk
Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm 100 gram boter in de koekenpan en bak hier de kalfswangen goudbruin in. Leg ze vervolgens in de pan met jus en stoof de kalfswangen gedurende 3,5 uur in de pan op laag vuur.

Zet de aardappels op het vuur en kook deze gaar. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen.

Voeg de melk en de boter bij de aardappels en maak hier een smeuïge aardappelpuree van. Breng op smaak met peper en zout.

Pak ondertussen de dunschiller en schil de snijbonen op de smalle kant zodat je mooie dunne linten krijgt. Blancheer de linten kort in kokend water en spoel deze daarna met koud water.

Snijd de bieslook in mooie dunne stukjes en meng dit met de linten van snijbonen. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de aardappelpuree op het bord leg daarop de kalfswang met de jus. Leg daarop de salade van snijboon.

Eet smakelijk!

Kerstrecept van onze chef

Kerstrecept: Kalfsstoof met aardappelcrème en een salade van snijboon

Inspiratie nodig voor het kerstdiner? Joris heeft een heerlijk kerstrecept voor je! Deze stoof van kalf met aardappelcrème en een salade van snijboon stond een tijdje geleden op onze kaart en jij kunt hem nu lekker zelf maken.

Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding en 3,5 uur stoven.

Ingrediënten (4 personen)

600 gram kalfswang
1000 gram aardappels geschild
600 gram snijbonen
1 bosje bieslook
200 ml basisjus
200 gram roomboter
250 ml melk
Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm 100 gram boter in de koekenpan en bak hier de kalfswangen goudbruin in. Leg ze vervolgens in de pan met jus en stoof de kalfswangen gedurende 3,5 uur in de pan op laag vuur.

Zet de aardappels op het vuur en kook deze gaar. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen.

Voeg de melk en de boter bij de aardappels en maak hier een smeuïge aardappelpuree van. Breng op smaak met peper en zout.

Pak ondertussen de dunschiller en schil de snijbonen op de smalle kant zodat je mooie dunne linten krijgt. Blancheer de linten kort in kokend water en spoel deze daarna met koud water.

Snijd de bieslook in mooie dunne stukjes en meng dit met de linten van snijbonen. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de aardappelpuree op het bord leg daarop de kalfswang met de jus. Leg daarop de salade van snijboon.

Eet smakelijk!

Back To Top
en_GBEnglish
Winkelmandje
Nog geen producten in je mandje
Verder winkelen
0