skip to Main Content

Op zoek naar onze rosé

9 oktober 2019

Op zoek naar onze rosé

9 oktober 2019

Het is een mooie maandagmorgen midden in september. De koffers zijn gepakt en Wouter en Daniël staan klaar om het vliegtuig te pakken naar Nice. Daar begint dan eindelijk hun wijnreis. In het hart van de Provence, bekend om haar velden vol paarse lavendel, glooiende landschappen bezaaid met cipressen, de kruiden… en natuurlijk niet te vergeten: de rosé!

Provence, here we come!

Daniël, eigenaar van Cavad’or, levert al sinds de opening van ons Stadscafé heerlijke wijnen die aansluiten op onze gerechten. Toen Wouter vroeg om een ‘mooie lichte rosé’ duurde het niet lang voor Daniël deze had gevonden. De Provence staat hier namelijk om bekend. Maar hoe wordt die rosé precies gemaakt en waar komt hij vandaan? Om de wijnen en elkaar wat beter te leren kennen besloten ze om een wijnreisje te maken. “Provence, here we come!”

rosé

Na een veilige landing in Nice rijden de mannen direct door naar de eerste wijnboer van onze Cuvee Zoe rosé: Vidauban Passe Temps. De wijngaard bevindt zich op een prachtige locatie en de ligging ten opzichte van de zee en zon zorgt hier voor een mooie kwaliteit druif. Bij deze wijngaard komt niet iedereen zomaar even langs. Er wordt dan ook meteen gedacht dat Wouter en Daniël twee hele hoge piefen zijn. Als Daniël vervolgens verkondigt dat ze ‘wel honderd flessen rosé per week verkopen’ begint wijnboer Richard te lachen. Dit is namelijk een schijntje ten opzichte van de 6 miljoen flessen die hij per jaar verkoopt. Oeps! Maar ze kunnen er gelukkig alleen maar om lachen.

Aix-en-provence, het Leuven van Frankrijk

Na een leuke kennismaking rijden ze door naar Aix-en-provence, een klein sfeervol stadje met smalle straatjes waar de tijd stil lijkt te staan. Dit is dé stad waar je de Franse taal kunt leren. Maar liefst een kwart van de inwoners hier bestaat dan ook uit studenten. Op maandagavond is het in alle restaurants en bars volle bak en Wouter en Daniël kunnen nog maar net een tafeltje bemachtigen. Met het oude stadscentrum lijkt het hier een beetje het Leuven van Frankrijk. Na een heerlijk malse entrecote, een bijpassende Malbec en wat goede gesprekken keren ze terug naar het hotel en vallen voldaan in slaap.

Als je zo hard werkt om deze kwaliteit rosé te maken dan is het geweldig om te zien dat het bij jullie zo goed wordt ontvangen.

wijnreis

De volgende dag branden ze eerst een kaarsje in de lokale kerk en dan is het tijd voor het volgende wijnbezoek bij Christophe Coste. Met vandaag op het menu: de Magnum Rosé Chateau Régusse. De mannen vallen met hun neus in de boter, want vandaag worden hier de druiven geoogst!

Wijnboer Christophe vertelt tussen de wijnranken met veel passie over zijn vak en maakt een mooie vergelijking tussen wijn en kunst: iedere dag probeert hij de kwaliteit van zijn wijn te verbeteren en het heeft jaren geduurd voor hij het proces onder de knie had. Hij begint helemaal te glunderen als hij een foto ziet van zijn rosé op ons terras. “Als je zo hard werkt om deze kwaliteit rosé te maken dan is het geweldig om te zien dat het bij jullie zo goed wordt ontvangen.” 

Terugblik in Fréjus

Fréjus

De laatste nacht verblijven de mannen in Fréjus waar ze luxe uit eten gaan en elkaar nog beter leren kennen. Samen blikken ze terug op hun fijne samenwerking de afgelopen jaren en heffen als afsluiting van de reis nog één keer het glas.

De volgende ochtend worden ze wakker met uitzicht op het strand en nemen nog een laatste duik voor ze de auto instappen. Na een paar dagen vol mooie ontmoetingen, heerlijke wijnen en prachtige tochtjes is het weer tijd om naar huis te gaan.

Volgend jaar weer?

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe wijnen en evenementen, zoals een wijnproeverij? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

 

Het is een mooie maandagmorgen midden in september. De koffers zijn gepakt en Wouter en Daniël staan klaar om het vliegtuig te pakken naar Nice. Daar begint dan eindelijk hun wijnreis. In het hart van de Provence, bekend om haar velden vol paarse lavendel, glooiende landschappen bezaaid met cipressen, de kruiden… en natuurlijk niet te vergeten: de rosé!

Provence, here we come!

Daniël, eigenaar van Cavad’or, levert al sinds de opening van ons Stadscafé heerlijke wijnen die aansluiten op onze gerechten. Toen Wouter vroeg om een ‘mooie lichte rosé’ duurde het niet lang voor Daniël deze had gevonden. De Provence staat hier namelijk om bekend. Maar hoe wordt die rosé precies gemaakt en waar komt hij vandaan? Om de wijnen en elkaar wat beter te leren kennen besloten ze om een wijnreisje te maken. “Provence, here we come!”

rosé

Na een veilige landing in Nice rijden de mannen direct door naar de eerste wijnboer van onze Cuvee Zoe rosé: Vidauban Passe Temps. De wijngaard bevindt zich op een prachtige locatie en de ligging ten opzichte van de zee en zon zorgt hier voor een mooie kwaliteit druif. Bij deze wijngaard komt niet iedereen zomaar even langs. Er wordt dan ook meteen gedacht dat Wouter en Daniël twee hele hoge piefen zijn. Als Daniël vervolgens verkondigt dat ze ‘wel honderd flessen rosé per week verkopen’ begint wijnboer Richard te lachen. Dit is namelijk een schijntje ten opzichte van de 6 miljoen flessen die hij per jaar verkoopt. Oeps! Maar ze kunnen er gelukkig alleen maar om lachen.

Aix-en-provence, het Leuven van Frankrijk

Na een leuke kennismaking rijden ze door naar Aix-en-provence, een klein sfeervol stadje met smalle straatjes waar de tijd stil lijkt te staan. Dit is dé stad waar je de Franse taal kunt leren. Maar liefst een kwart van de inwoners hier bestaat dan ook uit studenten. Op maandagavond is het in alle restaurants en bars volle bak en Wouter en Daniël kunnen nog maar net een tafeltje bemachtigen. Met het oude stadscentrum lijkt het hier een beetje het Leuven van Frankrijk. Na een heerlijk malse entrecote, een bijpassende Malbec en wat goede gesprekken keren ze terug naar het hotel en vallen voldaan in slaap.

Als je zo hard werkt om deze kwaliteit rosé te maken dan is het geweldig om te zien dat het bij jullie zo goed wordt ontvangen.

wijnreis

De volgende dag branden ze eerst een kaarsje in de lokale kerk en dan is het tijd voor het volgende wijnbezoek bij Christophe Coste. Met vandaag op het menu: de Magnum Rosé Chateau Régusse. De mannen vallen met hun neus in de boter, want vandaag worden hier de druiven geoogst!

Wijnboer Christophe vertelt tussen de wijnranken met veel passie over zijn vak en maakt een mooie vergelijking tussen wijn en kunst: iedere dag probeert hij de kwaliteit van zijn wijn te verbeteren en het heeft jaren geduurd voor hij het proces onder de knie had. Hij begint helemaal te glunderen als hij een foto ziet van zijn rosé op ons terras. “Als je zo hard werkt om deze kwaliteit rosé te maken dan is het geweldig om te zien dat het bij jullie zo goed wordt ontvangen.” 

Terugblik in Fréjus

Fréjus

De laatste nacht verblijven de mannen in Fréjus waar ze luxe uit eten gaan en elkaar nog beter leren kennen. Samen blikken ze terug op hun fijne samenwerking de afgelopen jaren en heffen als afsluiting van de reis nog één keer het glas.

De volgende ochtend worden ze wakker met uitzicht op het strand en nemen nog een laatste duik voor ze de auto instappen. Na een paar dagen vol mooie ontmoetingen, heerlijke wijnen en prachtige tochtjes is het weer tijd om naar huis te gaan.

Volgend jaar weer?

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe wijnen en evenementen, zoals een wijnproeverij? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief