fbpx
skip to Main Content

“Ik kon hiervoor nog niet eens een ei bakken”

22 oktober 2019

Vandaag in de serre… Floris!!

Een enorme creatieveling, skate gek, en sinds een half jaar een groeiende ster in onze keuken. Met zijn 17 jaar is hij een jong talent in ons team. Tijd om hem beter te leren kennen!

Als ik het Stadscafé binnenloop zie ik hem al achterin de zaak zitten. Floris zit hier wel vaker, want hij vindt het een heerlijk plekje om huiswerk te maken voor zijn nieuwe studie bij het Grafisch Lyceum in Utrecht. Na een helse tijd op de middelbare school doet hij nu dan eindelijk wat hij echt leuk vindt. En daar hoort een baantje bij ons Stadscafé ook bij!

Afgelopen februari kwam Floris hier een hapje eten met zijn broertje en moeder. Hij raakte al snel aan de praat met onze Daniël en Sophie, die aan de andere kant van de tafel een potje Jenga aan het spelen waren. “Toen ik vertelde dat ik niet zo tevreden was bij mijn toenmalige baantje nodigden ze me uit om hier te solliciteren”. Hij heeft direct ontslag genomen en een week later stond hij voor het eerst in onze spoelkeuken. Zo snel kan het gaan!

Voor ik hier kwam werken kon ik nog niet eens een ei bakken en nu overweeg ik zelfs een carrière in de keuken!

In de 9 maanden dat Floris hier werkt heeft hij een steeds grotere passie gekregen voor koken. “Voor ik hier kwam werken kon ik nog niet eens een ei bakken en nu overweeg ik zelfs een carrière in de keuken!” Toen hij voor het eerst in de borrelkeuken stond kwam hij erachter dat hij zijn creativiteit hierin veel meer kwijt kon dan in een Knorr pakket. Een mooi eerste inzicht voor een kok in spe!

Maar naast koken houdt hij ook enorm van ontwerpen, tekenen en street art. “Als je erop let zie je in Amersfoort enorm veel graffiti. Niet dat ik dat zelf doe hoor..”, zegt hij met een knipoog. Thuis ontwerpt hij weleens wat en droomt ervan om later zijn geld aan kunst te kunnen verdienen. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn eigen skateboard gemaakt, hoe cool is dat! 

We hopen dat onze ‘Banksy’ zijn creativiteit hier nog een tijdje kwijt kan en zullen ondertussen de stadsmuren goed in de gaten houden… Mocht hij ooit beroemd worden dan kun je zijn handtekening nu alvast komen halen. Tot snel! 

“Ik kon hiervoor nog niet eens een ei bakken”

Vandaag in de serre… Floris!!

Een enorme creatieveling, skate gek, en sinds een half jaar een groeiende ster in onze keuken. Met zijn 17 jaar is hij een jong talent in ons team. Tijd om hem beter te leren kennen!

Als ik het Stadscafé binnenloop zie ik hem al achterin de zaak zitten. Floris zit hier wel vaker, want hij vindt het een heerlijk plekje om huiswerk te maken voor zijn nieuwe studie bij het Grafisch Lyceum in Utrecht. Na een helse tijd op de middelbare school doet hij nu dan eindelijk wat hij echt leuk vindt. En daar hoort een baantje bij ons Stadscafé ook bij!

Afgelopen februari kwam Floris hier een hapje eten met zijn broertje en moeder. Hij raakte al snel aan de praat met onze Daniël en Sophie, die aan de andere kant van de tafel een potje Jenga aan het spelen waren. “Toen ik vertelde dat ik niet zo tevreden was bij mijn toenmalige baantje nodigden ze me uit om hier te solliciteren”. Hij heeft direct ontslag genomen en een week later stond hij voor het eerst in onze spoelkeuken. Zo snel kan het gaan!

Voor ik hier kwam werken kon ik nog niet eens een ei bakken en nu overweeg ik zelfs een carrière in de keuken!

In de 9 maanden dat Floris hier werkt heeft hij een steeds grotere passie gekregen voor koken. “Voor ik hier kwam werken kon ik nog niet eens een ei bakken en nu overweeg ik zelfs een carrière in de keuken!” Toen hij voor het eerst in de borrelkeuken stond kwam hij erachter dat hij zijn creativiteit hierin veel meer kwijt kon dan in een Knorr pakket. Een mooi eerste inzicht voor een kok in spe!

Maar naast koken houdt hij ook enorm van ontwerpen, tekenen en street art. “Als je erop let zie je in Amersfoort enorm veel graffiti. Niet dat ik dat zelf doe hoor..”, zegt hij met een knipoog. Thuis ontwerpt hij weleens wat en droomt ervan om later zijn geld aan kunst te kunnen verdienen. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn eigen skateboard gemaakt, hoe cool is dat! 

We hopen dat onze ‘Banksy’ zijn creativiteit hier nog een tijdje kwijt kan en zullen ondertussen de stadsmuren goed in de gaten houden… Mocht hij ooit beroemd worden dan kun je zijn handtekening nu alvast komen halen. Tot snel! 

Back To Top
en_GBEnglish
Winkelmandje
Nog geen producten in je mandje
Verder winkelen
0